Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

An Ocean Story - te zien op Videoland

An Ocean Story kun je nu terugzien op Videoland. Deze prachtige documentaire is gemaakt door Haarlemmer Sander van der Weert. Een must-see voor iedereen die begaan is met onze zeeën en oceanen.

Sander maakt samen met Thomas van Tiel van By the Ocean We Unite, inzichtelijk wat ons consumentengedrag voor gevolgen heeft voor onze oceanen en zeeën. Opwarming van de aarde zorgt voor heatstress, waardoor het kleurige koraal totaal verbleekt. In de afgelopen 3 jaar is maar liefst 50% van het koraal in de Great Barrier Reef verbleekt. En dit heeft verregaande gevolgen voor ons ecosysteem.

Omdat veel consumenten deze gevolgen niet onder ogen krijgen, is het moeilijk om deze te koppelen aan het eigen consumentengedrag.

Een ander probleem waar we mee kampen, is de plastic vervuiling. Dit probleem maakt wel pijnlijk inzichtelijk wat de impact van ons consumenten gedrag is op de wereld. Zo belandt er jaarlijks 8,8 miljoen ton plastic in de oceaan en heeft maar liefst 52% van alle schildpadden per ongeluk plastic afval gegeten. Om niet te beginnen over de afbraak van plastics in microplastics door uv straling, welke via de vissen in zee in onze voedselketen terecht komen.

Onze gedrag heeft grote impact op de wereld. De plastic vervuiling is het symbool geworden dat concreet zichtbaar maakt wat die impact dan is. Laat dit een wake-up call zijn waardoor we met elkaar minder consumeren en bewustere keuzes maken, om onze impact te minimaliseren.

Wij bevelen An Ocean Story absoluut aan om inzicht te krijgen in de impact van ons gedrag. De trailer van An Ocean Story vind je hieronder terug en de volledige documentaire bekijk je via Videoland.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd