Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

Over NoMorePlastic

Begin juni 2018 werd ik geconfronteerd met het zoveelste nieuwsbericht over het plastic afval probleem. Dit keer was een griend het slachtoffer. Aangespoeld op een strand in Thailand met maar liefst 8 kilo plastic in z’n maag!


Op dat moment was ik op vakantie op Samos. Hier werd ik mij ervan bewust dat dit niet zo zeer een probleem is in Thailand alleen… overal in het straatbeeld van Samos kwam ik plastic afval tegen. Een paar dagen later, op 5 juni 2018, was het World Environment Day. Dat was voor mij het teken aan de wand: hier moet ik iets mee doen.

Het plastic afval bestaat voor het grootste gedeelte uit plastic wegwerp tasjes. Daar komen gelukkig steeds meer verboden op. Toch verkopen winkels nog steeds plastic tassen. En daar wil ik vanaf! NoMorePlastic gaat voor een wereld zonder plastic tas! 

Met onze duurzame shoppers wil ik jou een alternatief bieden voor de plastic tas(sen) die jij gebruikt voor jouw boodschappen. De shoppers zijn gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. Ze zijn zeer sterk en lekker groot. Met de leuke prints hoop ik dat er altijd een is die jij mooi vindt!
Zo heb jij een shopper die je met trots draagt en dus niet thuis vergeet.
Heb je die plastic tas niet meer nodig! De plastic tas die potentieel in de oceaan zou kunnen belanden.

Met de aanschaf van jouw favoriete NoMorePlastic shopper zorg jij er indirect voor dat een stukje van onze wereld schoner gemaakt wordt. 5% van de NoMorePlastic opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan The Great Bubble Barrier

The Great Bubble Barrier heeft een systeem ontwikkeld om plastic afval in rivieren af te vangen. Het systeem wordt over de volledige breedte en diepte van de rivier gelegd, waarna er een luchtbellenscherm wordt gecreëerd. Hierdoor drijft plastic naar het oppervlak, om vervolgens naar het opvangsysteem te worden geleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder en ook vissen en ander leven kunnen het systeem gewoon passeren

Help jij mee? Met het creëren van een wereld zonder plastic tas?

#nomoreplastic

Ernst-Jan Koole
Founder NoMorePlastic

Ernst-Jan Koole founder NoMorePlastic