Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

Cleanup Davines x NoMorePlastic levert 24 kg (plastic) zwerfafval op!

Cleanup foto Davines NoMorePlastic

Op vrijdag 22 september 2023 deden Davines en NoMorePlastic een cleanup om Deventer een stuk schoner te maken. Het resultaat mag er zijn: in totaal 24 kilogram (plastic) zwerfafval is uit de natuur verwijderd en ingeleverd bij het Recycleplein.

Davines Activation Day
Het is een jaarlijkse traditie van de duurzame onderneming Davines om op het zelfbenoemde Activation Day de handen uit de mouwen te steken en iets terug te geven aan de wereld. Het ene jaar is dat helpen in een verzorgingstehuis en dit jaar was dat een cleanup langs de IJssel en in de wijk Zandweer. Steven Kools, HR Business Partner Davines, is blij met het resultaat van de cleanup: “Bij de start leek het erop dat Deventer best schoon is, maar gaandeweg bleek het tegendeel waar. 24 kilogram is echt veel. Wij zijn blij dat we dit - voornamelijk plastic - zwerfafval hebben kunnen verwijderen waardoor Deventer een stuk schoner is. We hopen dat meer lokale bedrijven ons voorbeeld zullen volgen en ook een cleanup gaan doen”.

Cleanup onder begeleiding van NoMorePlastic
De begeleiding van de Davines cleanup was in handen van NoMorePlastic. Deze organisatie heeft als missie een wereld zonder plastic tas. Dat doet NoMoreplastic enerzijds door een alternatief voor de plastic tas te bieden: grote en sterke tassen gemaakt van gerecycled bedlinnen die heel vaak te hergebruiken zijn. Anderzijds steekt de organisatie graag de handen uit de mouwen om de wereld letterlijk schoner te maken.

Ondernemer en oprichter van NoMorePlastic, Ernst-Jan Koole: “Wij maken ons ontzettend zorgen over al het plastic zwerfafval. Dit afval breekt uiteindelijk af tot microplastics welke worden gegeten door bijvoorbeeld vissen. Die vissen belanden op ons bord en uiteindelijk ook in ons lijf. De uitnodiging van Davines om hen te helpen Deventer schoner te maken namen we dan ook met veel plezier aan en zie het resultaat. Ik ben onwijs trots op de inzet van het Davines team bij deze actie!”.

Team Davines met hun gevonden zwerfafval

World Cleanup Day Deventer
Een week eerder werd er tijdens World Cleanup Day op zaterdag 16 september ook al opgeruimd in Deventer. Maar liefst 55 cleanup initiatieven waren er deze dag in Deventer. De initiatieven varieerden van een particulier initiatief tot aan Saxion Hogeschool die een “Waste Walk” organiseerde - zo is te lezen op de website van Supportervanschoon.nl. De cleanup van Davines was slechts een week na al deze initiatieven. Toch werd er 24 kilogram zwerfafval gevonden. Dit maakt helaas pijnlijk duidelijk dat cleanups op regelmatige basis nodig zijn.

Welke organisatie uit Deventer pakt de handschoen op voor de volgende cleanup? NoMorePlastic kan jou begeleiden bij jouw cleanup!
Cleanup Davines NoMorePlastic is een groot succes!

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd