Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

Gyre SeaCleaner - horloge gemaakt van opgedoken visnetten

Elke dag ontstaan er weer prachtige nieuwe initiatieven waar de wereld een stukje mooier van wordt. Voor ons hebben initiatieven die een bijdrage leveren aan het reduceren van de plastic vervuiling natuurlijk een streepje voor. In dit blog richten wij de aandacht graag op het prachtige horloge van Gyre Watch, de Gyre SeaCleaner.

Uit onderzoek van The Ocean Clean Up blijkt dat maar liefst 46% van "the Great Pacific Garbage Patch" bestaat uit visnetten. Als je je bedenkt dat deze garbage patch de oppervlakte beslaat van Frankrijk, Duitsland en Spanje bij elkaar, dan begrijp je de omvang van dit probleem. De eigenaren van Gyre Watch willen hun bijdrage leveren door dit probleem aan te pakken.

Alweer 3 jaar geleden is het idee ontstaan om een duurzaam en eco-friendly horloge te maken. Een horloge van gerecycled oceaan plastic. Na 3 jaren vol uitdagingen is het gelukt om in samenwerking met een Franse ontwerper en het Nederlandse bio-tech bedrijf DSM, een prachtig horloge te maken waarmee echt het verschil gemaakt wordt: de Gyre SeaCleaner.

Zowel de case als de horlogeband van de Gyre SeaCleaner zijn gemaakt van visnetten, uit de oceaan gehaald door lokale vissers. Het binnenwerk bestaat uit een Japans uurwerk dat loopt op zonne-energie en hij is (uiteraard) geschikt om mee het water in te gaan. De toekomstige verkoopprijs is € 289,- . Van dit bedrag gaat 5% naar The Ocean Clean Up.

De Gyre SeaCleaner is nu nog niet verkrijgbaar in de winkel. Op dit moment loopt er een Kickstarter campagne waarmee je dit prachtige horloge op kunt halen voor slechts € 189,-. Van de doelstelling om € 50.000,- op te halen via Kickstarter, is op het moment van schrijven al € 34.241,- opgehaald door 160 backers die dit prachtige project ondersteunen. 

Wij vinden het een prachtig sportief horloge waarmee je absoluut de show steelt! 
Daarnaast kan het bijzondere verhaal van de Gyre Watch rekenen op "oh's en ah's" van jouw toehoorders. Wil je jezelf of een ander een keer een echt ander cadeau geven? Duurzaam, eco friendly, innovatief én met een steengoed verhaal... Kies dan voor dit mooie horloge!

Je bewondert de foto's van het horloge hieronder en op de Instagram pagina van Gyre Watch: 
Interesse in het horloge? De Kickstarter campagne vind je hier: 

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd