Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

NoMorePlastic is partner van de Week Zonder Afval

Van 31 mei t/m 6 juni 2021 organiseert Milieu Centraal de Week Zonder Afval en NoMorePlastic heeft zich hier als partner aan verbonden. Waarom? Dat antwoord is simpel: we hebben iedereen nodig om aandacht te genereren voor deze week!

We zijn met ontzettend veel mensen op deze wereldbol. We kopen ontzettend veel spullen en genereren daardoor veel afval. Dagelijks afval als gevolg van verpakkingen van voedsel, maar wat te denken van alle producten die overbodig raken en uiteindelijk meegaan met het maandelijkse of jaarlijkse ritje naar het milieu plein? Herinner je je de lange rijen naar het milieu plein tijdens de lockdown nog?

Met de Week Zonder Afval is het doel van Milieu Centraal om jou te helpen bewuster te consumeren. Om je te informeren over de keuzes die je kunt maken om zo met elkaar de hoeveelheid afval te beperken.

Denk bijvoorbeeld aan tips als:

  • Voor het slijpen van jouw messen kun je een aanzetstaal kopen, maar misschien kun je ook wel terecht bij jouw buurman/vrouw;
  • Je kunt jouw koffie to go in een kartonnen bekertje laten schenken of in jouw meeneem beker van bijvoorbeeld Retulp;
  • Koop je nieuwe kleren bij Zalando of ga je toch voor tweedehands kleding van andere consumenten op Vinted;
  • In de supermarkt kun je kiezen voor de appels in plastic zak of je pakt ze los mee;
  • Koop je een plastic tas voor jouw boodschappen bij de supermarkt of neem je jouw NoMorePlastic shopper mee... ;)

Bij NoMorePlastic zijn wij continu met onze afvalstroom bezig en proberen we de hoeveelheid afval tot een minimum te beperken. We verzenden onze shoppers in gebruikte dozen (misschien komt jouw shopper dus in een Coolblue doos), zonder opvul materiaal én maken we koffie met een espressomachine met als enige afvalproduct de koffieprut. Onze shoppers zijn daarnaast ook gemaakt van gerecycled textiel (interessant feit: textiel inzamelaar Sympany heeft in 2020 maar liefst 23 miljoen kilo textiel ingezameld. Hiervan is 65% herdraagbaar en wordt 20% gerecycled). Hierdoor geven we textiel een tweede leven en zorgen we voor een stukje minder afval.

Ben je nieuwsgierig naar meer tips van Milieu Centraal? Volg de Week Zonder Afval op alle social kanalen via #weekzonderafval of neem een kijkje op Weekzonderafval.nl. De Week Zonder Afval start op maandag 31 mei aanstaande.

Mocht je ideeën hebben voor wat wij als NoMorePlastic nog meer kunnen doen, stuur ons dan een bericht

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd