Ontvang nu combinatie korting bij besteding vanaf € 45,-

The Great Bubble Barrier nieuw goede doel NoMorePlastic

Sinds de start van NoMorePlastic in juni 2019, doneren wij een gedeelte van de opbrengst aan Plastic Soup Foundation. Om het voor de fans, klanten en partners nog zichtbaarder en concreter te maken wat er met hun bijdrage wordt gedaan, wisselt het bedrijf nu van goed doel. The Great Bubble Barrier is het nieuwe goede doel waaraan wij vanaf 2022 gaan doneren.

The Great Bubble Barrier heeft een systeem ontwikkeld om plastic afval in rivieren af te vangen. Het systeem wordt over de volledige breedte en diepte van de rivier gelegd, waarna er een luchtbellenscherm wordt gecreëerd. Hierdoor drijft plastic naar het oppervlak, om vervolgens naar het opvangsysteem te worden geleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder en ook vissen en ander leven kunnen het systeem gewoon passeren.

Anne Marieke Eveleens, co-founder, is blij met de samenwerking met NoMorePlastic: "We zijn erg dankbaar voor deze steun en geloven erin dat we door samen te werken serieuze impact kunnen maken. Zo kunnen we plastic vervuiling dichtbij de bron aanpakken."

The Great Bubble Barrier in Haarlem
Er lopen momenteel gesprekken om een luchtbellenscherm in het Spaarne van Haarlem te plaatsen, de thuishaven van NoMorePlastic. Dat motiveert NoMorePlastic-oprichter Ernst-Jan Koole: “Met NoMorePlastic voorkomen we dat plastic tassen gekocht worden en in de natuur belanden. Met onze donaties aan TGGB dragen we eraan bij dat het plastic dat al in de natuur is, er weer uitgehaald wordt. Zo is de cirkel rond. Starten met het plasticvrij maken van Haarlem ligt ons aan het hart. En dan pakken we na Haarlem de rest van de wereld aan.”

Wil jij samenwerken met NoMorePlastic en daarmee een bijdrage leveren aan The Great Bubble Barrier? Benader ons dan via onze contactpagina.

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd